Utradisjonelle studietips – Ja takk!

Siden jeg er litt rastløs av person, har jeg funnet frem til noen effektive studietips som funker for meg. Det å lese bøker fra perm til perm gir meg lite læringseffekt, derfor må jeg jobbe aktivt med faget for å lære.

Når jeg googler «studietips» så er det gjerne de samme tipsene som går igjen. Jeg følger de også, men her tenkte jeg å skrive om de tipsene som er litt anderledes.

1. Finn ut av hvilke modeller og figurer som er sentrale i pensum, heng de opp på badet.

Etter hver forelesning går jeg igjennom notatene og plukker ut de tingene foreleser påpekte som viktig, for så å klistre de opp på badet.

Dette gjør at jeg blir «ufrivillig» eksponert, og jeg leser automatisk. I tillegg husker jeg formene på figuren slik at jeg lettere kan prøve å huske hva som står i de ulike delene av figuren.

Studietips

Heng sentrale modeller og figurer som skal pugges på toalettet

Vet også noen laminerer og henger de på dusjdørene.

Studietips

Kan være en god ide å laminere de, ellers blir de slik som her. Men fortsatt lesbare.

2. Ta opp forelesningene og utnytt dødtid

Dette funker enormt bra for meg, jeg deler ikke opptakene med noen og bruker de kun for min egen del. Jeg hører på de når jeg kan utnytte dødtid som for eksempel: hver gang jeg sitter på T-banen, går til butikken, trener, før jeg skal legge meg osv.

Fungerer som god repetisjon av stoffet!

Eller om du hører på lydopptaket fra forelesningen mens du finskriver notatene fra timene.

Studietips

Jeg synes Super Voice Recorder er den beste appen for lydopptak

3. Legg figurer som bakgrunn på telefonen

En studievenn tipset meg om dette, og det funker! Jeg bytter mellom å ha Rossiter og Percy matrisen og TRA-Modellen som bakgrunn. Takk Hannah!

4. Se på forbrukerprogrammer

Se på Forbrukerinspektørene(FBI) på NRK, Matkontrollen på TV2 og TV2 Hjelper deg. Her lærer du mye nyttig om forbrukeratferd, markedskommunikasjon og merkevarebygging. Når disse programmene drar inn eksperter er det ofte lektorer fra Markedshøyskolen og BI. Kanskje du ser noen kjente fjes?

Studietips

Forbrukerinspektørene på NRK

StudietipsStudietipsStudietips

Studietips

5. Bruk Google flittig

Er bøkene på engelsk eller skrevet tungt akademisk? Da hjelper det for meg å finne bachelor oppgaver som omhandler samme tema. Der er språket oversatt og lettlest;-)

6.  Marker i rødt når foreleser påpeker noe som er eksamensrelevant

Jeg klipper ut i eget dokument de tingene jeg har markert som eksamensrelevant. Når jeg ser dette opp i mot tidligere eksamensoppgaver får jeg en bedre indikasjon på hva som møter meg når eksamen kommer.

7. Lag tankekart

Dette gir meg oversikt og sammenheng mellom ulike tema. Man blir litt tvunget til å se helheter når man setter opp slike kart. Jeg lager et for hvert emne, og mot slutten av semesteret setter jeg opp et stort kart for hele faget.

Studietips

Tankekart for segmentering, differensiering og posisjonering

Veggen i stuen min blir da hjelpemiddel for å se «the big picture» når jeg skal lage kart for hele fag.

Studietips

Lettere å se helheten av et fag ved å henge opp på veggen i stuen

Har du noen gode tips? Sleng de i kommentarfeltet så får jeg tatt de med på listen 😉

– Cecilie Benedikte Henriksen

Les mer om studietips her:

http://helenejorum.com/?p=113

http://idawulff.blogg.no/1421755020_slik_fr_du_a.html

http://kristinabe.blogg.no/1322786775_studietips_ala_kristi.html

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.