Synlighet på Google med sosialemedier

Ta kontroll over ditt personlige merkenavn på Google!

Det finnes mange gode grunner til at studenter burde blogge. I følge høyskolelektor Karl Philip Lund ved Markedshøyskolen, er en av grunnene å ta kontroll over eget navn på Google. Dette skriver han om på bloggen stammen.no.

Jeg startet denne bloggen for å ta kontroll over mitt personlige merkenavn, da jeg var komplett usynlig på Google. Siden mitt navn er ganske vanlig, druknet jeg bort i søkeresultatene. Grepene som er gjort er for å ha kontroll på hvilket inntrykk jeg etterlater meg når en potensiell arbeidsgiver Googler meg.

Første innlegg på denne bloggen ble publisert 10.mars. På den korte tiden har jeg oppnådd en av målene jeg satt meg, nemlig å bli synlig på Google. Etter jeg har tatt grep i sosiale medier og igjennom denne bloggen vet endelig google hvem Cecilie Benedikte Henriksen er.

Google, sosiale medier, Cecilie Benedikte Henriksen

Facebook profilen, Linkedin profilen og denne bloggen kommer opp på førstesiden på Google. Nå er jeg nybegynner på dette, og tar ingen fag knyttet til digital markedsføring, jeg bare prøver meg frem. Men tenkte å dele hva jeg har gjort hittil.

Dette er grepene jeg har tatt:

  • Opprettet denne bloggen, og postet innlegg regelmessig
  • Endret på linkene til de sosiale mediene
  • Brukt mellomnavnet «Benedikte»
  • Opprettet konto på Twitter, og følger personer i bransjen
  • Bruker Twitter for å dele blogginnlegg
  • Blitt bedre på å bruke sosiale medier regelmessig

Før jeg opprettet bloggen var jeg ikke flink til å bruke Facebook, Instagram osv. Når jeg er aktiv og poster i disse kanalene er jeg tilstede, og da blir jeg jo også sett.

Hva skal jeg bli bedre på?

Det jeg kjenner jeg må bli flinkere til er å skape unikt innhold til hver kanal, hva er vitsen med å følge meg på Twitter, Facebook og Instagram om innholdet er det samme? Dette er en av rådene vi fikk av Cecilie Staude når hun hadde en forelesning for oss på Markedshøyskolen om kommunikasjon i sosiale meder. Det å skape unikt innhold for hver kanal.

Dette er noe jeg selv har irritert meg over når jeg først ser igjennom Facebook feeden og deretter Instagram. Noen ganger er det akkurat samme postene i begge kanaler, og gir meg derfor ingen verdi å sjekke begge.

Dele samme post på Instagram og Facebook – Strategisk tabbe

Jeg gjorde selv det samme senest i går, når jeg postet dette på Instagram, delte jeg det også på Facebook. Tabbe om jeg skal følge mediekanal rådene til Cecilie Staude. Tror heller ikke jeg er alene om å gjøre denne tabben, og jeg er helt sikker på at dette er en synd mange bedrifter begår i dag også.

Google, Instagram, Cecilie Benedikte Henriksen

Det er lettere sagt enn gjort, og en av grunnene tror jeg er at man ikke setter seg ned å faktisk tenker over det. Man fortsetter som før, fordi det er det man kjenner til og det som er enklest. Om man bare er bevisst på det og har en tanke eller en plan for hver kanal tror jeg mye er gjort.

En som er god på strategisk bruk av de ulike kanalene er komikerfrue :

 

Dette er hva hun skriver på bilde:

Dette tok hele kvelden, i morgen er jeg Soccermom ✌ referat ligger på Snapchat. Hva jeg heter der? Hva tror du ? #komikerfrue #snapchat

Her oppfordrer hun leserene til å sjekke ut referat på Snapchat og deler ikke alt innhold på Instagram. Kjempelurt!

Og når du da går inn på bloggen hennes, deler hun noe unikt for denne kanalen. Her kommer hele innlegget i fullversjon. Hun bruker dermed de andre kanalene som støtte til bloggen, hvor hun deler eksklusivt og annet innhold som skal bygge oppunder bloggen. Men innholdet er ikke likt.

Dette er noe å lære av!

Hvis jeg kan lære meg hvordan jeg skal håndtere de ulike kanalene, kan jeg ta med meg læringen over i den bedriften jeg skal jobbe for i fremtiden.

Dette innlegget startet med at jeg ønsket å skrive om google treff, og etterhvert som jeg kom lengre i teksten endte jeg med å lære en hel masse om strategisk bruk av sosiale meder. Altså enda en grunn for at studenter burde blogge, du lærer mer enn du har satt deg som mål. Utrolig gøy!

Hvordan bruker du sosiale medier som støtte for din blogg eller hjemmeside?

-Cecilie Benedikte Henriksen

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.

2 Comments

  1. Gode tips her som jeg egentlig ikke har tenkt så mye over. Takk for innlegget.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*