Spiller det egentlig noen rolle hvilken karakter du får?

De siste fem månedene for min del har vært preget av stress og mye pensum som skal pugges før eksamen. Jeg har vært revet med i stresset. Jeg har på mange måter vært mitt eget stress. Lasset av pensum som skal arkiveres i hjernen, føles så stort og overveldende!

Angsten for å prestere er stort, det er kun A som gjelder. Den evige jakten på karakteren A.

Eksamen, stress, ceciliehenriksen.com.png

Bildet er hentet fra google.com

Dette er viktig å tenke på før eksamen!

Det føles som om jeg har levd i en egen boble av  to-do lister for  å sørge for at jeg har fått med meg alt som skal pugges til eksamen. I dag tok jeg meg en pause, for å ta et lite skritt ut av denne boblen. For å sette ting i perspektiv. Da innså jeg noe viktig, og noe som egentlig burde være en selvfølge.

«Lev det livet du er elsker å leve!»

Eksamen, stress, løsning, cecilie benedikte henriksen

Bildet er hentet fra google.com

Med det mener jeg at du skal stå opp hver dag, og virkelig glede deg til dagens oppgaver. Ikke stå opp om morgenen og tenke på alle de tingene du skal lese på, før eksamen . Dette medfører bare negativt stress.

Prøv heller å fokusere på de tingene du skal lære, og hvor glad du er for å lære akkurat disse tingene. Ha fokus på hvor interessant dette temaet er!

Så, spiller det da egentlig noen rolle hvilken karakter du får?

Så lenge du fyller fagområdet med entusiasme, oppriktig nyskjerrighet og glede? Jeg tror faktisk sistnevnte er det som bringer deg videre i livet, det er den lidenskapen for faget som vil gi deg drømmejobben, ikke den A`en i seg selv! Den er bare en bonus.

I tiden frem mot eksamen skal iallefall dette være mitt fokus. Noen ganger kan jeg kjenne at det på min skole er jaget etter A´en i seg selv som driver oss til søvnløse netter, og ikke lidenskapen i faget. Det er jo ikke slik det skal være!

Regner med det er flere der ute som er stresset før eksamen, og at mitt forsøk her på å sette ting litt i perspektiv kan hjelpe noe for å lette på dette stresset. Hvis du vil ha flere tips til hvordan du kan stresse ned før eksamen, burde du lese dette innlegget.

Ønsker du å lese enda mer er denne, denne og denne gode artikler å lese.

Takk for meg, over og ut!

– Cecilie Benedikte Henriksen

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.