Periscope – Hvilke muligheter ligger der?

Mobilen vår blir stadig viktigere for oss

Nå som medianerd og tidligere mobilnerd har jeg lenge vært klar over at mobilen er viktig for oss. Den blir stadig mer dyrebar for oss nordmenn. Faktisk synes folk at telefonen er dobbelt så viktig som bilnøklene hvis huset brenner. Dette kom frem  av en undersøkelse i forbindelse med Brannvernukea 2015, gjort av TNS Gallup for forsikringsselskapet If. Vi gjør stort sett alt via mobilen, vi overfører enkelt penger via appen Vipps, all kommunikasjon vi gjør med omverdenen smelter sammen i denne «dingsen», og vi kan til og med starte bilen vår med mobilen.

«Hva om jeg fortalte deg at vi også kan se direktesendt tv fra mennesker over hele verden gjennom den dyrebare dingsen vår?»

Periscope – Så enkelt kan DU sende direktesendt tv

Bildet er hentet fra Google

Bildet er hentet fra Google

Som aktiv youtube titter, har mange av de jeg følger fortalt om Periscope, nyskjerrig som jeg er så jeg meg nødt til å finne ut hva dette er. 26. mars 2015 lanserte Twitter sin videostrømmetjeneste Periscope. Dette er en app hvor du kan sende direktesendt tv – rett fra mobilen.

 «Jeg lastet ned appen og det var overaskende enkelt!»

Jeg logget på via min Twitter konto, og vips jeg kunne se live fra bedrifter og privatpersoner fra hele verden, og jeg kunne lage egne sendinger selv. Når noen av mine Twitter venner startet en live sending fikk jeg direkte varsel på mobilen fra Periscope.

Hvordan blir du synlig ved bruk av denne tjenesten? Appen holder oversikt over hvor mange hjerter seerene gir deg, jo flere, desto høyere havner du på «Mest populær»-listen.

Hva kan Periscope bety for din merkevare?

Nå nesten et år senere kan vi se at flere bedrifter har tatt i bruk tjenesten. Senere i dette innlegget skal jeg se på tre merkevarer som har testet Periscope i sin markedsføring. Deretter skal jeg se på hvilke konsekvenser Periscope har for samfunnet vårt. Men først, hvilke muligheter finnes innenfor markedsføring via Periscope?

 

 • Ekslusive sendinger bak kulissene
 • Spesielle live event-sendinger
 • Produktlanseringer
 • Intervjuer med kjendiser og evt talspersoner
 • Konkurranser og premier

 

Som jeg skrev på innlegget mitt om Snapchat, har din bedrift mulighet til å etablere en of mind i hodene til forbrukerene, da det (enda) ikke har blitt oversvømt av bedrifter. Er det noe som engasjerer meg, så er det hvordan ulike merkevarer kan ta i bruk sosiale medier på en kreativ og underholdende måte for å forsterke merkevaren.

Det er bedre å ligge foran, enn å henge etter

Livestreaming av mobilvideo begynte så vidt å innta verden i 2015, og i 2016 tror jeg det kommer til å eksplodere. Uansett hvilken plattform du kommer til å bruke for livestreaming av mobilvideo, er det viktig at du allerede nå legger opp en strategi for hvordan du kan utnytte de mulighetene som ligger i denne  teknologien. Det er bedre å ligge foran, enn å henge etter.

«Fordelene med denne tjenesten har mye likhet med Snapchat, du kommer enda nærmere forbrukerene på en autentisk måte.»

Men forskjellen ligger i muligheten for å kommunisere mer live og direkte med forbrukerene.

Spotify – promoterte artisten Conor O`Brien

periscope-video-370x599

Spotify brukte Periscope til å promotere artiststen Conor O`Brien fra bandet Villagers. Der postet de en bak kulissene- video. Her ga de følgerene en følelse av et ekskusivt møte med artisten, noe som er unikt med denne kanalen.  Spotify har nå samlet nesten 200.000 hjerter, og har over 86.000 følgere.

 

Skjermbilde 2016-01-12 kl. 07.32.21

Adidas- annonserte sitt samarbeid med fotballstjernen James Rodriquez

periscope-adidas

 

Tjenesten ble brukt for å promotere kontrakten for samarbeidet Adidas gjorde med Skjermbilde 2016-01-12 kl. 08.13.50fotballstjernen James Rodriquez. Arrangementet ble filmet live fra Adidas sitt hovedkontor i Tyskland. For å annonsere kontraktsigneringen ble twitter brukt.

 

 

RedBull

PeriscopeRedBull var en av de første som kastet seg på og testet ut Periscope. Selskapet er generelt flinke til å skape godt innhold for sine adrenalin avhengige forbrukere. De bruker Periscope til å livestreame forskjellige arrangementer av sportslig karakter rundt om i verden.  Snapchat og Twitter er kanaler de bruker for å supplementere. Pr. 12 januar 2016 har de over 60.000 følgere på Periscope. Redbull har over 300.000 hjerter.

Periscope

 

Doritos – Lansering av produktet «Doritos Roulette»

doritosroulettePariscope. 1

 

 

 

 

Den første konkurransen på Periscope ble kjørt av Doritos, konseptet var både engasjerende og merkevarebyggende.

doritos-periscopeDoritos lanserte et nytt produkt- Doritos Roulette, derfor ønsket de å gi produktet en kick start. De laget et roulette hjul av den nye mais chipsen og deltakerene kunne vinne ulike premier avhengig av hvor de landet. For å engasjere, ble de som skulle delta valgt av seerene på Periscope.

Også her ble kampanjen understøttet av Twitter for å skape trafikk. Har du mange følgere på Facebook eller Snapchat, tror jeg også disse kanalene egner seg som supplement om du bruker de strategisk.

 


Tjenester som Periscope – hvilke konsekvenser har det for samfunnet vårt?

Jeg tror livesendinger på mobilen kommer til å bli mer og mer vanlig utover i 2016. Om det vil eksplodere vet jeg ikke, men det gir oss et bilde på hvor viktig mobilen er for oss, og hvilke enorme muligheter som ligger i den.  Er samfunnet vårt klar for alle muligheter teknologien kan tilby oss? Hvem har rettigheter til å sende nyheter og store sports begivenheter?

Vi blir våre egne nyhetsjournalister, det kan gi oss muligheter for bedre og raskere mediadekning av hva som skjer. Dette kan være en trussel for norske mediehus.

Tenk deg store sportsbegivenheter som de store medieselskapene kjøper seg rettighetene til. Hva skjer da når tusenvis av mennesker kan filme arrangementene live, sett fra deres øyne? Dette er noe av det sportsbransjen beskymrer seg for.

Teknologien er i stadig utvikling, men henger egentlig lovverket med? Verden forandres raskt, samfunnet og bedrifter klarer ikke alltid henge med på utviklingen.

Som Arne Krokan skriver på sin blogg:

«Nye digitale tjenester endrer måten både markedsføring og salg foregår på, og det endrer annonsesystemene og infrastrukturen for å håndtere fenomenet oppmerksomhet»

 

Jeg oppfordrer alle både privatpersoner og bedrifter til å ta i bruk Periscope, jo flere som henger seg på, jo større press settes det til at samfunnet må forandre seg i tråd med teknologiens utvikling.

Vil du lese mer om hvilke muligheter mobilen muliggjør for dagens butikk? Da burde du lese mitt innlegg om hvordan jeg tror fremtidens butikker kommer til å se ut.

– Cecilie Benedikte Henriksen

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.

4 Comments

 1. Spennende innlegg Cecilie! Dette ga meg absolutt lyst til å utforske Periscope :)

 2. WOW—- du imponerer Cecilie :)
  Dette er et veldig fint eksempel både på selvstendig arbeid, godt blogghåndtverk, utdypende eksempler og godt skrivearbeid.
  Stå på – skriv, skriv og skriv enda mer, du har jammen mye å bidra med allerede!
  hilsen fra Arne

 3. Fy søren så spennende app! I tillegg skriver du veldig bra. Fint og oversiktlig innlegg som gjør det lett å følge med. Du har også veldig gode og reflekterte tanker rundt dette! BRA JOBBA

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*