Delingsøkonomi og Uber

Facebook – Ubers forstadie?

Skjermdump fra Facebook

Skjermdump fra Facebook

November 2013 skrev Smaalenene Avis atTaxipirater på Facebook frusterer”. Det å skaffe seg ulovlig skyss har blitt meget enkelt på det sosiale mediet. På Facebook ble det etablert en gruppe som heter “Hvem kjører i Østfold?”. Dette er en gruppe hvor helt vanlige mennesker tar på seg kjøreoppdrag for andre mennesker mot betaling.

Denne tendensen var det noen smartinger som tok tak i, hvor de så dette som et utilfredstillt behov i markedet. De kombinerte trenden med smart teknologi, og dermed var Uber født.

Hva er Uber? Er dette delingsøkonomi?

Skjermbilde 2016-01-18 kl. 18.23.18

Diskusjonen rundt «delingsøkonomi» er brennheit, og sprer seg som ild i tørt gress.

Det er vanskelig å finne en god og presis definisjon av begrepet «delingsøkonomi», ettersom mange har ulike meninger om hva det faktisk er. I sin enkelhet betyr det å dele, at vi gjør ressurser vi selv eier eller disponerer tilgjengelig for andre i en eller annen form eller kontekst. Dette skriver Arne Krokan i sin bok «Nettverksøkonomi».

Argumenter for delingsøkonomien er at den baserer seg på å utnytte ressurser som i dag ikke blir utnyttet godt nok- noe som gir et bærekraftig forbruk.

Med Uber kan du registrere deg som sjåfør med din egen bil i ulike klasser. Bilen må oppfylle gitte krav i den klassen du ønsker å kjøre for. Videre sørger appen for å sette deg i kontakt med andre mennesker som trenger skyss, og er villig til å betale deg for den tjenesten. Uber tilbyr ofte billigere reiser enn tradisjonelle taxiselskaper.

Uber 2

Bildet er hentet her.

Tjenesten er veldig enkel å bruke, ved at du bare med et tastetrykk kan bestille en bil til din posisjon. Du kan se hvor mange biler som er tilgjengelige i området, samt at  du kan følge bilen på kartet.

Mange er uenige om hvorvidt Uber-tjenesten faller innunder begrepet delingsøkonomi. IKT-Norges sjeføkonom Roger Schjerva, mener formidlingsøkonomi er et mer presist begrep for tjenster som Uber. Formidlingsøkonomi handler om at de som har noe raskere og enklere kan komme i kontakt med de som trenger noe og vice versa. Noe jeg kan si meg enig i, ettersom tjenesten videreformidler at du har en ledig bil, kobler deg opp mot en som trenger skyss, og denne personen er villig til å betale deg for det.

Mange mener Uber-tjenesten burde bli ulovlig

Det finnes i dag mange argumenter som taler i Uber-motstanderenes favør. Hva med kundens sikkerhet? Hvordan er jeg som kunde sikret at jeg kommer hjem på en trygg måte? Bilen skal være vedlikeholdt, og kjøretøyet som benyttes skal være i forskriftsmessig stand. Hvordan kan jeg som kunde være sikker på dette?

La oss si en Uber-sjåfør bryter loven og kjører i 90 km/t i en 50-sone, han eller hun feilberegner svingen og havner utfor en ulykkke. Uber-sjåføren har ikke ansvarsforsikring på bilen. Hvem dekker kostnadene for sykehusbehandling, og skadene dette medfører? Hvem passer på hvor lenge Uber-sjåføren jobber og om han er våken nok til å kjøre bil?

Nettstedet Osloby har testet tjenesten, hvor deres Uber-sjåfør forteller at det blir stilt krav til sjåførene. Man må ha rent rulleblad, han har levert vandelsattest, og at bilen hans, en BMW, er inspisert av Uber. Hvor sikre kan vi være på kvaliteten av Uber sine rutiner? Men hvem kvalitetsikrer denne informasjonen? Dette er bare noen av spørsmålene man stiller seg knyttet til Uber sin virksomhet.

Men hva da med dagens drosjenæring? Er den god nok?

Karl Phillip Lund har skrevet et innlegg om hvordag regjeringen kan løse Uber-problemet. Dette er en av observasjonene han har gjort seg:

«En ung kvinnelig passasjer(som også var jurist) sa at hun følte seg tryggere i en Uber-bil enn hos tradisjonelle taxi-selskaper og at alle vennene hennes brukte Uber.»

Han konkluderer med at Uber fungerer raskt, trygt og effektivt både for sjåfører og passasjerer og at forretningsmodellen kommer til å lykkes på kort og lang sikt.

Konsernsjef Bjørn Rebne (55) i Oslo Taxi gikk hardt ut til Dngründer i går da han inviterte Uber inn i konkurransen med følgende uttalelse– «Få dem inn, så skal jeg slå dem». Videre sier han at dagens lovverk er ikke godt nok. Jeg vil heller ha et frislipp i teknologien. Vi er i en annen tid enn da yrkestransportloven ble skrevet i sten, sier han.

Et poeng jeg mener han har mye rett i. Dagens drosjenæring er ikke feilfri, det finnes flere saker som vitner om at det er på høy tid at regelverket og skattesystemet endres. I NRK-reportasjen «Hvem kjører deg hjem?» i mars i fjor, ble det fortalt både om voldtekt og kjøring på andres løyve eller uten løyve i det hele tatt. Mellom 2007 og 2009 avdekket i tillegg politietomfattende skattesvindel.

Uber – Et system som er basert på tillit

tillit

Bildet er hentet her.

Den teknologien Uber baserer seg på handler mye om tillit. Nøkkelen til å ville dele er i følge Arne Krokan at vi har tillit til dem som får tilgang til våre ressurser. Uber tilbyr denne tilliten gjennom at du får muligheten til å tildele sjåføren stjerner på en skala fra1-5, basert på hvor fornøyd du er med han eller henne. Tilliten styrkes ytterligere når du har mulighet til å se hvor mange stjerner andre mennesker har gitt sjåføren.

Dersom mange mennesker gir en sjåfør dårlig score, risikerer de å bli kastet ut av Uber-tjenesten. Dette er hverken sjåfør eller passasjer tjent med, og jeg mener derfor at risikoen for vold og voldtekt gjennom Uber er betydlig mindre sammenlignet med den tradisjonelle taxinæringen.  Vi så langt ikke sett alvorlige overgrep mot Uber-passasjerer i Norge, skriver dinside.

Lettere å avsløre skattesvindel med Uber

Bilet er hentet her.

Bildet er hentet her.

Med Uber skjer alle transaksjoner digitalt, hverken passasjer eller sjåfør er fysisk innvolvert i transaksjonen da betalingen foregår gjennom appen, dermed bortfaller behovet for betalingskort og kontanter. Etter kjøreturen belaster Uber det kredittkortet du har registrert, og en kvittering sendes til oppgitt e-post adresse.

 

«Dermed finnes det ingen penger å gjemme i madrassen når alt foregår digitalt – Dette skaper muligheter

Uber sitter på all informasjon om kjøreturen elektronisk: antall km, hvor den startet og stoppet, navnet på sjåføren og skiltnummeret på bilen. I mange tilfeller vil dette gi bedre innsyn og lettere kontrollmuligheter enn i den «gamle» økonomien. Dette gjør også at det er lettere å avsløre skattesvindel.

Teknologi muliggjør nye tjenester

Basert på Facebook og andre sosiale medier, kunne man forutsett at Uber kom?

«I marketingfaget er det viktig å følge med på trender, og utvikle seg i tråd med det – for å skaffe forbrukerene ting de vil ha, mer forbrukervennlige produkter.»

Dette kan da ikke være noen overraskelse for etablerte bedrifter i dag? Dette var noe man lærte igjennom å lese “Kotler” – Bibelen innenfor markedsføring. At bedrifter er så smarte å tar tak i trender i markedet burde de fått ros for, ikke ris og utestengelse.

Oslo Taxi tar utfordringen og utvikler appen Taxifix

Skjermdump fra Oslo Taxi

Skjermdump fra Oslo Taxi

Oslo Taxi har forstått at de må digitalisere tjenesten sin, og utviklet appen Taxifix. Appen gir deg noen av de samme fordelene som Uber, ved at du ved hjelp av et tastetrykk kan bestille bilen til din posisjon. At du kan se hvor mange biler som er tilgjengelige i området, samt at kan følge bilen på kartet.

Men den mangler noe av det som har gjort at Uber har kunnet vokst seg så stor, nemlig dette med et tillitsystem som nevnt ovenfor. I tillegg skjer forstsatt betalingen på tradisjonell måte.

Er det sånn at dagens drosjenæring er i stand til å ta utfordringen med å tenke nytt? Har de det som skal til for å konkurrere mot Uber? Vil de klare å omstille seg? Den nye teknologien gir oss tilgang til bedre, billigere og bærekraftige og tjenester. Dette tilfører verdi – og kommer samfunnet tilgode.

Det som begynner som teknologi endringer blir lovendringer.

Ingen regler og systemer står seg til evig tid. Alt må tilpasses og justeres underveis. Forettningsmodellene ligger et skritt foran skattereglene, og politikerene må skaffe seg kunnskap om hva dagens teknologi kan tilby. De må våge å tenke anderledes for at vi igjennom teknologi, kan bidra til at samfunnet skal bli bedre. Tor W. Andreassen, Professor og leder ved Senter for tjenesteinnovasjon, NHH har helt rett når han i en kronikk i Bergens Tidene skriver at politikerne må legge forholdene til rette for at delingsøkonomien kan utvikle seg i regulerte former.

«Hva om man kunne bygget et skattesystem som enkelt kommuniserer med Uber sitt system? Da blir det enkelt å betale skatt, sjåføren trenger ikke engang å løfte en finger for å innrapportere inntekt!»

Man kan ikke etablere nye innovative løsninger og samtidig ha bremsene på, som Agendamagasin skriver. I steden for å sky delingsøkonomien – bør vi ta imot den med åpne armer.

For å dra dette litt lenger – Hva skjer når robotene inntar det Norske samfunn?

Mange stikker hodet i sanden og later som om teknologi og roboter hører med i Science fiction-filmer, og ikke med i virkeligheten. Dette er noe jeg mener er feil, teknologien har kommet for å bli. Mennesker og maskiner utvikler seg sammen, og det er ikke lenger noe spørsmål om roboter inntar samfunnet, men snarere når, det er sånn det er.

Er delingsøkonomi bare er ett skritt på veien til et nytt samfunn? Hva skjer da robotene styrer transporten vår, og tar jobbene våre? Hvem skal betale skatt da? Hvordan ser verden ut når vi er 80 år? Nesten all teknologi vi har i dag, fantes ikke for 7 år siden. Sørger ikke delingsøkonomi for endringer i samfunnet, kommer robotene til å gjøre det uansett.

-Cecilie Benedikte Henriksen

 

 

Kilder:

Kotler, Phillip. 2011. Markedsføringsledelse. 3 utg. Oslo: Gyldendal Norsk Forlag

Krokan, Arne. 2013. Nettverksøkonomi. 1. Utg. Oslo:  Cappelen Damm AS.

 

 

Linker:

http://www.dn.no/grunder/2016/01/17/2209/Samferdsel/-f-dem-inn-s-skal-jeg-sl-dem

http://kampanje.com/tech/2016/01/oslo-taxi-apner-for-uber-inkludering/

http://e24.no/privat/uber/oslo-taxi-aapner-for-aa-inkludere-uber/23598067

http://www.dn.no/grunder/2016/01/17/2209/Samferdsel/-f-dem-inn-s-skal-jeg-sl-demhttps://nrkbeta.no/2014/06/25/uber-pirat-taxi-eller-moderne-transportselskap/

 

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.

3 Comments

  1. Wow Cecilie – jeg er imponert!
    Dette innlegget var kjempespennende å lese og veldig informativt!

  2. Veldig interresant, og ikke minst relevant innlegg Cecilie. Du skriver på en fin måte som gjør at jeg som leser opplever innlegget som interresant da du drar inn ulike synspunkter på en god måte, og kommer med egne meninger.

    Stå på! :)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*