Min drømmejobb

 

drømmejobben 8

I dag fikk vi en ny oppgave fra vår foreleser Karl Phillip Lund å skrive om på bloggen , denne gangen skulle vi beskrive vår drømmejobb.  Så, hva er nå drømmejobben min?

Før jeg startet skrivingen søkte jeg litt rundt for å se etter inspirasjon til hvordan tidligere studenter hadde løst denne drømmejobb-oppgaven og hva de så for seg.

«Jo mer jeg leste, jo sikrere ble jeg på at jeg må gjøre dette, i kjent stil, på min helt egne måte.»

Det er tross alt hva min drømmejobb er, og det er det kun jeg som kan definere!

Hva er min drømmejobb?

Når jeg startet kladd skrivingen til dette innlegget, begynte jeg med litt friskrivning og lot det føre vei til hvor hjertet mitt ligger. Jeg bestemte meg for å beskrive en tidligere arbeidssituasjon jeg har kjent meg levende, full av energi og masse lidenskap.

«Jeg er nok et digitalt hode med et snev av en teknologi nerd liggende i meg»

drømmejobben

 

Det startet selvfølgelig i telecombransjen. Dette er en bransje med mye action og mye liv, og det skjer stadig noe nytt. Etterhvert som jeg skrev forstod jeg hvor godt Tele2-verdiene er plantet i meg. Selv om Tele2 er kjøpt opp av Netcom og jeg har studiepermisjon for øyeblikket, kjenner jeg at jeg fortsatt etterlever disse verdiene og brenner for å jobbe på en slik måte, i en teknologisk bransje. Ettersom disse verdiene har blitt en så stor del av meg, tenkte jeg å bruke de for å beskrive hvilken type jobb som passer meg best.

Når det er sagt, er ikke disse selskapsverdiene så veldig ulik verdiene til en av de verdensledene teknologiselskapene, nemlig Facebook, som du kan lese om i dette innlegget.

Challenge

drømmejobben 6

Jeg elsker å utfordre tradisjonelle bedrifter og måter å jobbe på. I tillegg har jeg nok også fått en forkjærlighet for å jobbe med bedrifter som ser på seg selv som utfordrere. Som tør å tenke nytt og gjøre dristige valg for å rokke ved det etablerte.

Action

drømmejobben 7

I telecom bransjen fantes det ikke tid til å kjede seg, i det øyeblikket vi hadde lansert et nytt produkt ble vi kopiert så raskt som bare en drøy time senere. Produktet vi hadde brukt en hel masse tid på, kopierte konkurrenten relativt kjapt og bare noen dager senere hadde de også forbedret produktet. Dette fikk det til å koke på kontoret, og man måtte snu om den kursen vi egentlig hadde tenkt. Med en slik konkurranse og tempo kan jeg kjenne en gnist som tennes i meg, en ekstrem vilje til å få ting til å skje for å vinne i markedet. Om vi så feiler, lærer vi av det å går videre.

Jeg trives i bransjer hvor det er mye action, og lite tid til å kjede seg. At jeg kan få bidra til at ting skjer, er bare enda bedre. Dermed er det en fordel om det kort vei fra meg til den personen som kan sette ting ut i livet, å si go! Dette var i mine øyne en av styrkene til Tele2 når de fortsatt var et lite selskap. Jeg var mye ute i butikker på tvers av norge, her fikk jeg tatt temperaturen i markedet direkte fra selgere, noe daværende direktør Haakon Dyrnes ikke hadde samme mulighet til. Ettersom vi på den tiden ikke var mer enn rundt 60 personer på hovedkontoret, var veien fra meg til direktøren svært kort, og dermed hadde jeg stor påvirkningskraft på hva som ble lansert og ikke. Dette var nok en god bidragsyter til min trivsel, og jeg fikk brukt min kreativitet til noe som faktisk betyr noe.

Cost Conscious

drømmejobb

Jeg er fra barndommen oppdratt til å ikke sløse med penger, og det gjør like vondt å bruke mine egne penger som det å bruke bedriftens penger. En bedrift som ikke har kostnadsfokus , vil nok se på det å arbeide med meg som en utfordring, ettersom jeg blir sett på som en «snåljohan«. Jeg vil ikke bruke mer penger enn jeg strengt tatt må. Skal vi ut å fly på bedriftens regning velger jeg de billigste billettene, og det billigste hotellet, sånn er det bare. Bruker bedriften unødvendig mye penger, er jeg den første til å utfordre bedriftens pengebruk med mindre det er vel investerte kroner for verdiskapning.

Et egnet eksempel for å illustrere her er påsken for noen år siden, hvor vi skulle sende en påskehilsen til  alle butikkene vi jobbet med. Da jeg tok kontakt med et tradisjonellt byrå skulle de ha godt over 30.000 kr for dette. Mange bedrifter tenker at dette er lommerusk, så det må vi da kunne ta oss råd til. Men ikke jeg, for jeg kjørte til Sverige kjøpte 200 ferdigpakkede påskeegg til rundt 3000 kr, klistret på Tele2 klistremerker og sammen med mine kollegaer pakket vi og sendte de ut. Arbeidstid og kostnad totalt kom på langt under 30.000 kr.

Open

drømmejobben 5

Jeg trives best i selskaper som er prestisjeløse og ydmyke med en rett frem og ærlig kommunikasjon, som ikke er redd for å dele kunnskap og nye ideèr. De løfter hverandre opp, og styrker teamfølelsen. Jeg er ikke spesielt godt egnet i en bedrift hvor jeg kun skal opptre som en individualist og fremme meg selv.

Flexible

dynamisk

Ettersom telecom bransjen ofte må snu om på kursen basert på endringer i markedet må vi også være ganske fleksible. Vi må kunne snu oss, og det alltid i et raskt tempo. Vi må elske forandring!

Innen teknologiens marked må man være «fast movers», og den måten å jobbe på trives jeg svært godt med. Trives best i bransjer hvor det ikke finnes et fasitsvar på hvilken måte arbeidet skal utføres på.

Jeg kan by på et eksempel for å illustrere. Da jeg tok på meg ansvaret for Tele2`s forhandlersupport, var kundebehandlerenes arbeidshverdag sterkt preget av rutiner på absolutt alt de skulle foreta seg. Dette gikk ut over kundetilfredsheten. Jeg fikk frihet av min sjef til å samlet et team på ca 10-15 personer, og disse menneskene skulle frigjøres fra rutiner. Noe som først var veldig skummelt for de som hadde ansvar for kundesenteret, ettersom dette innebar frislipp på kontroll. Jeg var ganske hard på at de skulle ha full fokus på «first time fiks løsninger», isteden for et rutineregime. Her ga jeg kundebehandleren full frihet til å bruke sin kreativtet for å løse kundens problem på den mest effektive måten. Dette førte ikke til at kundebehandlerene valgte lugubre og lite gjennomtenkte løsninger, tvert om! Vi fikk mye høyere kvalitet på løsningene nå kontra løsningene innenfor rutineregime, og resultatet var ble mer spesialiserte og dyktige kundebehandlere som skapte fornøyde kunder.

Dette er et godt eksempel på at jeg trives best under fleksible forhold, og at jeg også får rom til å delta på prosjekter som ikke er direkte relatert til min stilling, slik at jeg får rom til å vokse og samtidig få være en ressursperson med kunnskap utover min stillingsbeskrivelse.

 

Quality

kvalitet

Bransjen beveger seg raskt, og jeg liker å løse ting på en anderledes og kostnadsbesparende måte, men jeg nekter å la det gå på bekostning av kvalitet ut mot kunde. Uansett hvilken bransje jeg ender opp i, uansett hvilken del av en organisasjone jeg ender opp i, vil alt jeg foretar meg påvirke kunden på andre siden. Dette er noe jeg alltid har i bakhodet når jeg arbeider. Derfor passer jeg godt inn i en bedrift med sterk fokus på kvalitet mot kunde i alle ledd.

Så litt mer konkret, hva er drømmejobben min?

Ettersom jeg studerer markedsføring og merkevareledelse ligger det litt i kortene at jeg ønsker å jobbe med markedsføring av en merkevare. Når jeg i 2016 snakker om markedsføring snakker jeg selvfølgelig om digital markedsføring.

«Jeg kan da ikke kalle meg selv markedsfører i 2016 om jeg ikke jobber digitalt?»

Som du sikkert har forstått av å lese dette innlegget drømmer jeg om å jobbe innenfor teknologiens verden ett eller annet sted. Markedsføring er et fagfelt i endring, og jeg ønsker å bruke mitt engasjement og kreativitet til å prøve og feile, for å bidra til nyskapning og en fornyet kundeverdi.

Jeg gleder meg til å eksperimentere med markedsføring i Google Adwords, SEO, blogger, Facebook, Instagram, Twitter, osv, alene og i kombinasjon med hverandre. For så å måle resultater i verktøy som for eksempel Google Analytics. Som person er jeg veldig resultatorientert, og er daglig inne på Analytics for å sjekke om forsøkene mine gir resultater. Det er dette som er helt gull med digital markedsføring, i mye større grad enn tidligere kan resultatene måles helt konkret for å gi deg en pekepin på om det du driver med, er den rette veien eller helt på jordet. Dermed er læringskurven nå kontra tidligere mye brattere, ettersom du kan snu deg mye raskere basert på gode data.

Min gnuende interesse for kostnadsbesparelse kommer godt med her, ettersom man nå faktisk kan måle hvor mye salg en spesifikk aktivitet digitalt genererer. Det betyr at man på en bedre måte optimalisere markedsbudsjettet, og investere der det ligger mest inntekter å hente.

 

Et annet godt innlegg jeg kan anbefale å lese er dette.

 

 

Følg meg på sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.

9 Comments

 1. Utrolig bra innlegg, Cecilie! Jeg er imponert. Du skriver jo som en gud! :)

 2. Du skriver så godt Cecilie! Spennende lesning om din drømmejobb, jeg håper virkelig du får den :)

 3. Sjekk ut Snapsale. Potensiell drømmejobb?

  • cechenri

   20. Februar 2016 at 13:56

   Hei Olav! Dette ser spennende ut!

   Men savner mer informasjon om hvem dere er og hvordan dere jobber.

   Mvh
   Cecilie Henriksen

   • Det er det man har google til. 😉

    • cechenri

     20. Februar 2016 at 14:13

     Har selvsagt Googlet dere;-) Finner en del informasjon om forretningsmodellen deres, og det ser ut som et spennende konsept. Men ingen selskapsverdier, og hvordan dere jobber, så skulle gjerne hatt litt mer informasjon rundt det.

     Cecilie

     • Selskapsverdier er ikke noe vi har formulert. Vi er en oppstartsbedrift og forsøker å skape product-market-fit. Altså at de vi henvender oss til (jenter mellom 15-30) tar i bruk tjenesten. Det blir derfor mye prøving og feiling. Vi bruker minst mulig tid på å formulere visjoner, verdier, strategier og konsepter. Ting endrer seg for raskt til at det virker hensiktsmessig. Vi tester ulike markedsføringskanaler og produktfeatures og gjør analyser av hva som virker. Så i teoretiske termer så ligger vi sikkert innenfor det som benevnes som lean start-up.

     • cechenri

      20. Februar 2016 at 14:34

      Høres ut som dere er på en spennende reise i den digitale verden. Prøving og feiling må til for å lykkes. Har du en mail vi kan fortsette dialogen på?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*