Mobiltilpasset nettside

Mobilen blir stadig viktigere for oss

Mobilen er en god grunn for å ha en mobiltilpasset nettside.

Vet du hvorfor?

Nå som medianerd og tidligere mobilnerd har jeg lenge vært klar over at mobilen er viktig for oss. Den blir stadig mer dyrebar for oss nordmenn. Faktisk synes folk at telefonen er dobbelt så viktig som bilnøklene hvis huset brenner. Dette kom frem  av en undersøkelse i forbindelse med Brannvernukea 2015, gjort av TNS Gallup for forsikringsselskapet If. Vi gjør stort sett alt via mobilen, vi overfører enkelt penger via appen Vipps, all kommunikasjon vi gjør med omverdenen smelter sammen i denne «dingsen», vi kan til og med starte bilen vår med mobilen.

En undersøkelse TNS Gallup har gjort for statnett viser at et gjennomsnitt av befolkningen plasserer mobilen på tredjeplass over hva som er viktigst å ha strøm til i løpet av en dag. Faktisk så rangerer mobilen høyere enn både strøm til varme og kjøleskap.

Mobilbruken endrer vår forbrukeratferd

Den massive mobilbruken har mye å si for måten vi kjøper varer og tjenester på. Hvordan vi bruker mobilen når vi skal orientere oss om ulike varer og tjenester endrer vår atferd i kjøpsprosessen. Det starter gjerne med at vi finner ting vi interesserer oss for gjennom apper i mobilen,  og vi er også mer mottakelig for budskap i denne prosessen.

I følge tall fra TNS Gallup fra 2015, brukte 63 prosent av oss nordmenn internett på mobilen daglig. Samme år hadde hele 85 prosent av befolkningen en smarttelefon.

Hvordan foregår netthandel via mobil?

Mobiltilpasset nettside

Man kan ikke overse veksten i bruken av smarttelefoner og nettbrett. Forbrukeren har masse informasjon ved sine fingertupper. Selv om det fortsatt er liten grad av varekjøp ved bruk av mobil, er smarttelefonen med på å endre vår atferd og vårt handlemønster. I følge tall fra Virkes e-handelsbarometer er om lag 5 prosent av omsetningen og 9 prosent av kjøpene på nett gjort fra mobiltelefonen i 3. kvartal 2015.

Under Social Media Days 2016 presenterte  Facebooks Client Partner for Norge, Tim Nilo, noen interessante fakta om hvordan vi bruker mobilen. Vi bruker mer tid digitalt enn før, og i snitt bruker vi tre timer på en smarttelefon.

Det folk ikke snakker så mye om er at 52% av denne tiden tilbringes i applikasjoner, det kan være pintrest appen, Facebook, instagram eller andre apper. Tall ekspertvalg.no har innhentet gjennom tre ulike e-handelsrapporter fra 2015, viser at den nest største grunnen til handel på mobilen er på grunn av en app.

Nesten 4 av 10 har handlet via mobil

Mobilhandelen øker fortsatt kraftig, og i løpet av de siste tre årene er kjøp fra mobil nesten doblet. Kjøp fra mobilen har økt med 38% bare i løpet av det siste året. Bare i 2015, har en halv million norske kunder handlet med en mobil enhet.

«Hovedgrunnen til mobilens betydning er først og fremt at mobilen er lett tilgjengelig

Nye rapporter viser at flere handler med mobilen, nesten 4 av 10 har handlet med en mobil i løpet av de siste seks månedene.

Særlig er det i aldersgruppen 25-34 år og blant barnefamilier at mobil e-handel er størst. Derimot er den teknologiske bruken blant de eldre ikke like stor, der bare en femtedel i gruppen over 66 år har handlet mobilt. Dette viser tall hentet fra ekspertvalg.

Mobilen er en viktig støttespiller i fysiske butikker

Mobiltilpasset nettside

Ikke bare er mobilen viktig i søkeprosessen rundt ulike produkter og tjenester, men også når vi fysisk er i butikk.

Virkes ehandelsbarometer fra 2014 viser at 32 prosent av oss bruker mobilen til å sjekke prisen i andre butikker enn den de er i, og at 38 prosent bruker mobilen til å orientere seg om produkter i den butikken de er. Dette korrelerer med tallene Tim Nilo presenterer fra Facebook, når han forteller at mobil støtter over 50% av de kjøpsprosessene man gjør i butikk.

I en svensk rapport om mobilbruk i 2015, laget for EPiServer kommer det frem mange interessante funn. Blandt annet fremkommer det at en ny trend er at 7% av mobilhandlerne har bestilt varer på mobil mens de stod i en fysisk butikk.

«Med andre ord smelter online og offline sammen, og skillet mellom nettbutikker og fysiske nettbutikker blir stadig mindre.»

Undersøkelsen er basert på svar fra 1038 personer i Sverige og er gjennomført i juni 2015.

Hvor brukes de ulike enhetene?

Mobiltilpasset nettside

Samme rapport avslører at de vanligste stedene å surfe på mobilen er hjemme (74 prosent), kollektivtrafikken (37 prosent) og jobben (30 prosent).

Dette kan tyde på at forbrukeren i dag er aktiv på nett gjennom bruk av ulike enheter og plattformer. Tall fra Google consumer barometer  viser at 47% av nordmenn er koblet til internett gjennom bruk av tre skjermer, en laptop, en mobil og et nettbrett.

Dette kan kanskje forklare hvorfor SSB melder om at det er færre som bruker PC hver dag, ettersom bruken nå fordeler deg mellom flere enheter. 77 prosent av befolkningen mellom 16 og 74 år har brukt mobiltelefonen til å koble seg til Internett utenfor hjem og arbeid.

Dette betyr at vi veksler mellom ulike  enheter og plattformer når vi er i kontakt med din bedrift, i de ulike stadiene av kjøpsprosessen. Dette gjør noe med hvordan du som bedrift utformer nettsiden din, for å gi forbrukerene dine en best mulig opplevelse, basert på hvor i kjøpsprosessen de er og med hvilken enhet.

Hvor mange nettsider i dag er mobiltilpasset?

Mobiltilpasset nettside

Ifølge Eniros SMB-barometer 2015, som 2154 små og mellomstore bedrifter har besvart

«sier 58,9 prosent at de ikke har tilpasset nettsidene sine til mobile enheter»

De samme respondentene forteller at de anser egne hjemmesider som ett av sine viktigste markedsførings- og kommunikasjonsredskap, da er det et paradoks at de ikke har en mobiltilpasset nettside sier Atle Skaug, produktsjef i Gule Sider til ANB.

Posten har gjort en gjennomgang av 900 norske nettbutikker i sin e-handelsrapport for 2015.

«Tallene viser til at flere nå har fokus på mobiltilpassning og seks av 10 norske nettbutikker er nå tilpasset mobil.»

Dette er en økning på 34 prosent fra året før i følge Posten.

Dette kan også henge sammen med at Google 21. april 2015 endret søkekriteriene i søkemotoren sin. For å rangere høyt må du ha en mobiltilpasset side, og har du ikke det straffer Google deg med mindre synlighet.

Ok, så din nettside er mobiltilpasset – Hva nå?

I den svenske rapport om mobilbruk i 2015, kom det frem at:

«4 av 10 synes mobiltilpassede nettsider er vanskelige å bruke»

I dag holder det ikke bare å ha en mobiltilpasset side, om brukeropplevelsen er dårlig forsvinner kundene og mange av de kommer ikke tilbake.

Brukeropplevelsen er mye basert på hvor i kjøpsprosessen kunden er, og fra hvilken enhet. Mange nettsider i dag er kun kopier av desktopversjonen, bare gjort responsiv, slik at den passer på ulike skjermer. Det mange ikke tenker på er at bruksintensjonene er forskjellig fra desktop, til mobil og til nettbrett.

Her er noen interessante funn fra den svenske rapporten om mobilbruk:

  • Hele 38 prosent synes mange mobiltilpassede nettsider er vanskelige å bruke, mens kun 32 prosent jevnt over er fornøyde.
  • 33 prosent sier at det er vanskelig å klikke på lenker da de er for små, mens nesten like mange (30 prosent) irriterer seg over at man må scrolle nedover eller sidelengs.
  • Hvis en mobil nettside er vanskelig å bruke, forlater 39 prosent nettsiden for å så aldri komme tilbake. Bare 11 prosent fortsetter til tross for vanskeligheter.
  • 9 av 10 har opplevd problemer med å surfe på mobiltilpassede nettsider.
  • 50 prosent forlater en nettside om den fungerer dårlig på mobilen. Nesten like mange (46 prosent) venter i stedet til de kan besøke nettsiden via en datamaskin.
  • Om en mobiltilpasset nettbutikk er vanskelig å bruke, sier 40 prosent at det er mindre sannsynlig at de handler der.

ekspertvalg.no skriver at nesten 4 av 10 (ca. 37%) mobilkunder  har avbrutt et kjøp på grunn av at nettsiden ikke var mobiltilpasset. Rapporter viser at grunnen til avbrutt kjøp skyldes vanskelig navigering på små skjermer, samt at responsivt design ikke fungerer like godt på små skjermer.

Noe å tenke på om du vurderer å mobiltilpasse nettsiden din? Her finner du gode tips når du skal redesigne.

– Cecilie Benedikte Henriksen

Følg meg på sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.