Etter oppfordring fra våre forelesere, Arne Krokan og Karl Philip Lund legger jeg ut min eksamensbesvarelse i digital markedsføring. Som jeg skrev i dette innlegget, kan jeg fortsatt ikke kalle meg fullt utlært i temaet.  Derfor vil jeg i tiden fremover bruke det jeg hittil har lært til å beskrive nye tjenester, apper og fenomener som intrer vårt samfunn i fremtiden.

Som beskrevet her, er digital markedsføring et fagfelt i stadig endring, hvor boken du leste i går, er utdatert i morgen. Jeg selv som student er intet unntak, dette gjelder også meg.

De som tror denne oppgaven gjør de utlærte som fagpersoner, tar helt feil. Det har gitt de (og meg selv) en inngangsbillett, men det er hva du velger å bruke det til i fremtiden som er avgjørende for hva du faktisk kan.

Jeg er svært takknemlig for alt vi har lært av Arne Krokan i første del av dette kurset. Han har introdusert meg til en verden av roboter, nettverksøkonomi, og algoritmer som vil prege vårt samfunn i fremtiden. Jeg har blitt inspirert til å utforske temaet videre, samt at han har skapt en fremtids nyskjerrighet jeg aldri har følt tildligere.

«Med den innsikt jeg nå besitter, gleder jeg meg til fremtiden som digital markedsfører»

Og, Karakter?

Jeg har i dette innlegget beskrevet et prestasjons samfunn, et samfunn som baserer seg på perfekte prestasjoner for å bli sett og anerkjent for sitt arbeid og sin dyktighet. Og hvor mange unge jenter brenner seg ut i jakten på topp-karakterer og perfekte resultater.

Og i dette innlegget skriver jeg at store Tech- selskap som Facebook, Google og kommunikasjonsbyrået Trigger, ikke bryr seg om karakterer i det hele tatt.

Derfor velger jeg å ikke dele hvilken karakter oppgaven fikk, du kan heller selv lese oppgaven og vurdere for deg selv. Det jeg kan si er at sensuren har falt og jeg er svært fornøyd med utfallet!

Når vår emneansvarlig Anastasia Mariussen forklarte at over halvparten av de som søkte spesialisering i digital markedsføring førstevalg, ikke kom inn,sier det seg selv at nivået rundt disse oppgavene generellt er høyt. Og jeg lar det være med det.

Dessuten kommer jeg også til å fjerne karakterene på de tidligere oppgavene jeg har lagt ut her. Jeg ønsker ikke å være en bidragsyter til å opprettholde prestasjons samfunnet. Jeg ønsker til motsettning, å bli sett på som en person som bringer deg inspirasjon, motivasjon og en nyskjerrighet på faget digital markedsføring og alt hva det bringer med seg.

Selv om jeg er fornøyd med egen prestasjon, gleder jeg meg enormt til å lese mine medstudenters besvarelser:

Her kan du lese hvordan oppgavetekstene lød:

Oppgave 1: Delingsøkonomi

Oppgavetekst: Delingsøkonomien får stadig større oppmerksomhet også i det norske samfunnet. I Bergen er AirBnb største utleier og i New York er det over 20 000 Uber-biler, mot ”bare” 13500 drosjer.

Forklar hvorfor delingsøkonomien vokser så raskt med bakgrunn i begreper som omfattes av ”digital økonomi” og andre forhold du mener påvirker veksten.

Drøft hvilke momenter som taler for og mot delingsøkonomien i Norge.

Oppgave 2: Facebook Instant Articles

Facebook har startet tjenesten ”instant articles”. Forklar kort hva dette er. Lag en analyse av hvordan denne tjenesten kan påvirke konkurransebildet for norske medier samt utviklingen av norske avisers forretningsmodeller.  I analysen skal du også bruke begreper fra ”den digitale økonomien”.

 

Hele oppgaven kan du lese her.

 Skjermbilde 2016-02-28 kl. 17.14.42

Følg meg på sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.