Bygge personlig merkevare

I dag er det nøyaktig et år siden jeg opprettet denne bloggen. Motivasjonen for å opprette en blogg startet etter at Cecilie Staude hadde en gjesteforelesning for oss i emnet markedskommunikasjon, hvor hun påpekte viktigheten av at studenter burde blogge. Hva er så all fuzz rundt studentblogging? Har det gitt resultater?

Først litt tall fra bloggen. 41 innlegg er publisert, hvorav 20 innlegg er publisert i forbindelse med spesialiseringen i digital markedsføring. Det betyr at jeg har vært «tvangsblogger» som Arne Krokan så fint kalte det, siden 9.januar i år og i snitt har jeg skrevet litt over 2 innlegg i uken. Dette har ført til 11313 sidevisninger det siste året, hvorav 1303 av visningene er organiske treff på Google.

Det er krevende å blogge

Det å starte en blogg er forhåndsvis enkelt, men det å være en blogger over tid er vanskeligere, dette påpeker min medstudent Martine Skarra i sitt blogginnlegg. Jeg kan ikke annet enn å si meg enig. Det å blogge krever hardt arbeid, mye innsats og en god posjon motivasjon. Jeg tror ikke folk flest forstår hvor krevende det faktisk er, før de begynner å blogge selv.

Jeg bygger min personlige merkevare

Når jeg skriver innlegg er jeg nøye med å tenke igjennom strategien for bloggen, og før jeg publiserer stiller jeg meg alltid dette spørsmålet:

«Passer dette med utrykket på bloggen, og med min personlige merkevarebygging

For det er nettopp personlig merkevarebygging en driver med når man studentblogger. Du får vist deg frem for potensielle arbeidsgivere, og du får vist frem din kunnskap. Og ikke minst tar du kontroll over eget navn på Google. Det tar tid, men det er flott å se at det er bloggen som kommer opp først når jeg søker på mitt eget navn.

 

Bygge personlig merkevare

Og hvem vet hva bloggingen kan føre til? Kanskje jeg faktisk ender opp med drømmejobben?

Jeg blogger om det som interesserer meg

Bygge personlig merkevare

For meg har det vært avgjørende at jeg har fått blogge om ting jeg kan, og ting jeg har stor interesse for. Dette har gjort at jeg har vedlikeholdt bloggmotivasjonen over tid. En ting er at jeg har fått utløp for min lidenskap, en annen ting er at jeg faktisk har lært utrolig masse, utenom hva vi har lært på skolen.

 

Dette krever hardt arbeid, og et innlegg kan ta flere dager. Noen av de innleggene jeg har skrevet i forbindelse med studiet i digital markedsføring, er om ting vi ikke har hatt forelesninger om. Andre innlegg er skrevet ut i fra pensum vi har lært på skolen, hvor jeg selv har knyttet det opp noe praktisk og konkret. Dermed får jeg en bredere forståelse av pensum, enn om jeg kun skulle nipugget stoffet for så å rable ned det jeg husker til eksamen. Jeg har forsket selv og på denne måten lærer jeg dobbelt så mye, ettersom jeg lærer i forelesninger og igjennom bloggen.

Bygge personlig merkevare

Det er også gøy at andre har brukt for det jeg skriver. I andre semester tok jeg i bruk pensumet vi lærte i forbindelse med faget markedskommunikasjon, og knyttet dette opp mot det enorme prisfokuset i norske kundeaviser. Dette resulterte i at Contentmarketing linket til mitt innlegg i deres artikkel om innholdsmarkedsføring.

Et annet godt eksempel på praktisk bruk av pensum, er innleggene jeg skrev i forbindelse med faget forbrukeratferd. Dette faget er gøy, men også svært krevende ettersom pensum er omfattende og skrevet på engelsk. I dette innlegget forklarer og beskriver jeg hvordan persepsjonsgrensene våre fungerer ved hjelp av Tine cottage cheese. Dette innlegget har hele 663 sidevisninger, så det er tydelig at min forenkling av teori har hjulpet mange. Har også mottat en del e-poster med spørsmål rundt temat.I dette innlegget sammenlikner jeg Maarud potetgull med Firstprice, hvor jeg også forklarer mekanismene bak hvorfor vi tror vi smaker forskjell.

Jeg lærer masse om digital markedsføring

En av de første oppgavene vi fikk tildelt av vår foreleser Arne Krokan, var å skrive om ny teknologi eller en ny tjeneste. Thats it. Det var opp til oss selv å finne ut av hva vi ville skrive om. Jeg søkte litt på nettet, og fant en ny livestreaming tjeneste som het Periscope.

Periscope

Jeg ble nyskjerrig og lurte på hvordan jeg som markedsfører kunne drive merkevarebygging gjennon denne nye kanalen. I dette innlegget forsket jeg på hva Periscope er, og jeg fant konkrete eksempler på bedrifter som hadde gjort suksess i denne kanalen.

Snapchat

Snapchat er en spennende kanal for markedsføring og merkevarebygging, og jeg lærte utrolig mye da jeg bestemte meg for å dypdykke litt i kanalens egenskaper. Her dedikerte jeg en hel måned til å selv snappe, og følge ulike personer og bedrifter på Snap. Itillegg fant jeg gode eksempler på bedrifter som har gjort suksess på Snapchat. Jeg skrev selvfølgelig et innlegg i etterkant, hvor jeg delte resultatene og det jeg lærte igjennom perioden.

Praktisk trening i digital markedsføring – eget mediehus

Ikke minst får jeg praktisk trening i digital markedsføring igjennom denne bloggen. Jeg må planlegge mine innlegg, jeg må lage strategi for bloggen, jeg må tenke over hvilke kanaler jeg skal dele i, jeg får praktisk erfaring i å annonsere på Facebook ettersom bloggen har en egen Facebook side. Jeg må analysere tallene i Google analytics, jeg må prøve og feile.

«På mange måter driver man sitt eget mediehus, hvor man skal produsere innhold som gir verdi til leserene, noe nytt de ikke visste fra før.»

Du må forske på ulike temaer, være nyskjerrig, og stille kritiske spørsmål til de artiklene som alderede finnes. For så å skrive noe om det selv, noe som er unikt eller vinkle stoffet på en ny måte. I tillegg har du bloggen konstant i bakhodet, fordi du må komme opp med nye idèr for innhold. På mange måter er dette praktisk erfaring en kan dra med seg inn i arbeidslivet, som digital markedsfører.

Jeg har delt mine blogginnlegg med andre

Komfortsonen er sprengt for lenge siden. Det å dele innleggene på Twitter, på egen Facebook, og Linkedin satt lagt inne for meg. På den ene siden ønsker man å gjøre suksess og markedsføre bloggen, men på den andre siden føles det rart å plutselig bli så synlig. Alle venner og kjente får vite at du faktisk blogger. Det var veldig skummelt i starten, men nå føles det mer naturlig. Og deling må faktisk til, ingen vei utenom!

Da jeg skrev dette innlegget om Jyb- appen som kan potensiellt kan endre arbeidsmarkedet, ble det delt hele 390 ganger via Linkedin, og 10 delinger på Facebook.

Bygge personlig merkevare

En av de som hadde delt via Facebook var SENSE kommunikasjon. Det er nettopp markedsføring jeg ønsker å arbeide med i fremtiden, og da er det ekstra stas at innlegget blir delt av et kommunikasjonsbyrå.

Bygge personlig merkevare

I følge min Google Analytics har dette innlegget 718 visninger hittil, og det ble publisert 22.januar.

Jeg har inspirert meg selv til å bli inspirertBygge personlig merkevare

Jeg har inspirert meg selv til å bli inspirert . Arbeidet med denne bloggen har ført til at jeg har reflektert mer over meg selv, hvor jeg er, hvem jeg er, og hvor jeg vil. Dette inspirerte meg til å skrive dette innlegget. Her skriver jeg egentlig en liten motivasjonstale til meg selv, for hva jeg bør gjøre for å komme dit jeg vil. Dette inspirerte meg til å by mer på meg selv, og jeg tenkte også andre kunne ha nytte av mine tanker. Noe som viste seg å stemme. For ikke lenge etter havnet jeg på en liste over beste inspirasjonsblogger for arbeidslivet i 2015. Det er ikke en offesiell kåring, men alikevel gøy å se at andre faktisk ble inspirert av hva jeg skrev. I ettertid har jeg også skrevet dette innlegget om det å være student i 2016, hvor jeg beskriver prestasjonspresset unge jenter er utsatt for i dag, og hvor jeg kommer med en posjon motivasjon og løsningsstrategier for å takle dette.

Jeg har blitt kontaktet av firmaer med jobbtilbud

Vår foreleser Karl Philip Lund forteller at omlag 20% av studentene i klassen digital markedsføring har blitt innkalt til jobbintervjuer og/eller fått jobbtilbud. Og vi har fortsatt mange måneder igjen av semesteret. Han er i ekstase og synes det er gøy å se hvor effektivt blogging og opplegget funker. Og jeg kan ikke annet enn å si meg enig.

Dette er gøy!

Selv har jeg blitt kontaktet av tre bedrifter. Den ene er Snapsale – en app som gjør bruktsalg mye enklere, og de er eid av Schibsted. En annen tok kontakt med meg når han søkte på markedsføring på nettet, og fant min blogg. Her ble jeg tilbudt å jobbe som freelance markedsfører for et Polsk merke som heter 4F, som har tenkt å etablere seg i norge. De er blant de hurtigst voksende merkene innen for sitt segment i Europa. Produktene er tekstiler til tur, trening og fritid.

Det å blogge er gøy, og det gir resultater! Det er bare å glede seg til fortsettelsen, for det stopper ikke her.

-Cecilie Benedikte Henriksen

Følg meg på sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

 

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.