Hverdagen – sett deg selv først!

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 14.53.27

Etter en lang sommerferie er det tilbake til hverdagen, til blogging, skole og til selvutvikling. En ting jeg har lært meg i ferien er evnen til å sette deg selv først, ikke din karriere, ikke ditt hus, ikke dine karakterer, men deg og dine.

Du må ikke jobbe så mye at du mister deg selv, for det har jeg vært svært nære flere ganger, men for hver gang, minner jeg meg selv på, at uten meg selv blir det heller ingen karriere, ingen hus, og heller ingen gode karakterer. Kanskje det blir det, kanskje ikke, men da er jeg uansett ikke fullstendig tilstede.

Da jeg for to måneder siden gikk ut i ferie etter et knallhardt semester, med stålfokus, hard innsats, og med lidenskap langt oppetter ørene, satt jeg igjen med spørsmålet:

«Hvem er jeg uten all den streben etter suksess?»

Der satt jeg med all for mye fritid, og lurte på hva i alle dager jeg skulle bruke den på?

Skal jeg dra å treffe mine venner i Sarpsborg som jeg ikke har truffet siden semesterstart? Skulle jeg dra på den yoga timen jeg lenge har tenkt på, men utsatt til den gang jeg får bedre tid?

Skulle jeg se den serien jeg lenge hatt lyst til? Skulle jeg gjøre alle de tingene jeg har hatt lyst til, men i lang tid latt skole og jobb gå foran? Hva har jeg lyst til egentlig, som bare er meg?

Jeg hadde faktisk ingen aning, så det endte med at jeg brukte mye av tiden på å fortsette streben etter suksess, etter resultater, så jeg fortsatte å blogge, selvom det var ferie og jeg kunne gjøre hva jeg ville.

Jeg valgte å bruke tiden min på å:

 • Oppdatere Facebook siden min
 • Lage meg logo
 • Lage meg en god e-post signatur som gjenspeiler min merkevare og bloggen min.
 • Jeg implementerte Facebook Instant Articles på bloggen (må rette opp i en del HTML feil før det blir helt riktig),
 • Jeg brukte tid og penger på å eksperimentere med Facebook annonsering.
 • Jeg tok HubSpot sertifisering
 • Jeg skrev to-tre innlegg som er klare til publisering til høsten,
 • Jeg implementerte Facebook pixler på bloggen

 

Og slik fortsatte det.

Det var så lenge siden jeg tok meg et pust i bakken, tok meg tid til å bare være meg. Ikke medienerd Cecilie, ikke skole Cecilie, ikke markedsføring Cecilie, men bare Cecilie.

Jeg hadde mistet meg selv litt, uten å bevisst være klar over det. Jeg hadde latt lidenskapen rive meg med, for jeg virkelig elsker det jeg driver med, men det gjorde meg også blind på når jeg burde ha stoppet opp.

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 14.56.21

Nå har jeg dratt på den yogatimen jeg lenge har utsatt, jeg har sett 3 sesonger av «Mistresses» på få uker( neida, jeg mente dager), jeg har vært en tur i Kreta med mine nærmeste, jeg har vært en tur til Kiel med kjæresten, jeg har gitt blaffen i oppvasken, og sovet lenge. Og vet dere hva?

Det har vært så deilig!

Hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Jeg er meg igjen, jeg er bare Cecilie.

Denne ferien har lært meg noe viktig, at jeg må sette meg selv først, alltid. Ikke bare i ferien, men også når jeg nå skal tilbake til hverdagen. Jeg må finne balansen mellom jobb og meg selv.

Livet handler ikke bare om jobb og karriere, for hva er vitsen om du ikke skal kunne nyte livet. Det er derfor man jobber, ikke sant?

Tidligere studenter har fortalt meg at det semesteret jeg nå har i møte, er det tøffeste semesteret under hele studietiden, og derfor desto viktigere å sette meg selv først.

Jeg skal ikke stoppe å blogge, jeg skal ikke stoppe å pugge, jeg skal ikke stoppe med å jobbe hardt, jeg skal bare sette av dedikert tid for å bare være meg selv.

-Cecilie Benedikte Henriksen

Følg meg i sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil se min CV i full versjon

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

 

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.

2 Comments

 1. Dette inlegget tar opp noe veldig viktig! Det er lett å miste seg selv i en periode hvor du tenker at nå gjelder det og når alt blir ferdig så vil jeg ha tid til det og det, men den tiden kommer aldri fordi det vil alltid være noe nytt som dukker opp. Det er veldig viktig det du sier, at man ikke skal miste seg selv på veien. Veldig bra!

  • cechenri

   9. August 2016 at 21:13

   Det er akkurat det Gina, den tiden kommer aldri ettsom nye ting alltid vil dukke opp. Det er ingenting i veien for å jobbe mye og hardt, så lenge man også har tid for å være seg selv. Håper forøvrig alt står bra til med deg, og jeg ser frem til å lese dine blogginnlegg igjen 😉

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*