2017_2

2016 har vært et fantastisk år, på mange måter! Jeg er overbevist om at jeg kan takke valgfaget digital markedsføring for det (Dig2100). Alt startet med denne bloggen.

Da jeg startet på bachelor løpet i merkevareledelse hadde jeg på forhånd bestemt meg for ikke å jobbe ved siden av studiene – for å ha fullt fokus på skolen å få gode karakterer. Dette skulle vise seg å snu i 2016, ikke dårligere karakterer, men mer jobb.

Jo mer jeg blogget, og jo mer arbeid jeg la ned i bloggen, jo flere muligheter fikk jeg. Foreleserene i dette faget er de fremste i bransjen og har et stort nettverk, og når disse deler blogginnleggene med sitt nettverk, eksponeres en for store muligheter. Jeg tror det var slik en representant fra MarkedsPartner kom over min blogg.

Etter endt kurs fikk jeg en hyggelig mail, hvor denne personen hadde fulgt bloggen min over tid og lurte på om jeg kunne være interessert i å jobbe for de, og det var jeg.

Høsten etter sommerferien fikk jeg jobbe som intern for MarkedsPartner, og i første omgang dreier dette seg om å skrive innlegg som publiseres på deres egen blogg.

Denne prosessen har lært meg enormt mye, og jeg har gått fra å studentblogge til å blogge proffesjonelt. Attpåtil får jeg betalt for å skrive og tilegne meg kunnskap om temaer som virkelig interesserer meg. Denne høsten har jeg skrevet syv blogginnlegg og lært meg mye mer om fremtidens SEO (Søkemotoroptimalisering), og spesielt Inbound marketing metodikken. Dette omhandler i praksis alle felt innenfor digital markedsføring, alt fra e-post markedsføring, til marketing automation til Facebook og Google annonsering osv.

I tillegg vil dette arbeidsforholdet komme til stor nytte når jeg starter skrivingen på bacheloroppgaven neste år, ettersom jeg skal skrive om native advertising, noe MarkedsPartner har kompetanse innenfor.

Dette er forøvrig et lite stalltips til neste års studenter; om du finner et tema innenfor digital markedsføring som interesserer deg, hvorfor ikke skrive bachelor om det?

Som om dette ikke er nok, har jeg fått flere henvendelser via bloggen hvor små og store bedrifter har spurt meg om hjelp til digital markedsføring. Dette har vært veldig gøy, men også litt skummelt ettersom jeg bare er en student. Skal jeg, studenten Cecilie hjelpe andre bedrifter? Har jeg nok kompetanse til det? Det skulle det vise seg at jeg faktisk hadde.

Det var en bedrift jeg valgte å jobbe med, og det var her jeg valgte å opprette eget foretak, slik at jeg kunne jobbe prosjektbasert med de.

Dette viser hvor stor etterspørsel det er etter digital kompetanse der ute, og ikke undervurder dette.

Jeg og noen få andre utvalgte i mitt kull ble også kontaktet direkte av hovedkontoret til Facebook i Dublin, hvor vi ble invitert til å søke på en Account Manager stilling. Noe jeg også gjorde, og kom videre til intervju. Dette var nok en av høydepunktene i 2016. Cecilie fra lille Norge, fra den enda mindre byen Sarpsborg, ble invitert til intervju med sjølvæste Facebook! Igjen, dette viser hvor store muligheter valgfaget digital markedsføring gir, og det gjelder å gripe fatt i de.

En annen morsom greie var innlegget jeg skrev om offentlige digitale tjenester, hvor jeg også ble lagt merke til av Norges fornyingsminister.

Til slutt vil jeg komme med en oppfordring til neste års studenter

 Ikke undervurder arbeidet med Google Online Marketing Challenge (GOMC), det er mye jobb, men det er verdt det.

Min gruppe ble rangert som Norges beste gruppe!

Dette er gull verdt med tanke på jobb senere. Ikke bare legger det opp til et forretningsgrunnlag for deg, ettersom dette er en spesialkompetanse bedrifter er villige til å betale deg for, men som også er glimrende CV-mat. Kandidater som kan og er gode på Google Adwords vil jeg tro er særdeles attraktive for mange bedrifter i dag.

Den kunnskapen og de tekniske ferdighetene en får etter endt kurs er gull verdt, men det er til syvende og sist DU som bestemmer hvordan du skal utnytte denne muligheten.

Hvem og hvor er DU i 2017?

Jeg vil med det takke for et fantastisk 2016, og ønske 2017 velkommen!

Godt nytt år!

 

-Cecilie Benedikte Henriksen

Følg meg i sosiale medier:

Google plus roundPinterest roundInstagram round  Twitter roundLinkedin round

Vil du vite mer om meg?

Klikk her om du vil vite mer om min arbeidskarriere

Klikk her om du vil se min CV i full versjon

Klikk her om du vil vite mer om hvem jeg er som person

Klikk her om du vil se flere oppgaver jeg har skrevet i forbindelse med studiene

Meld deg på mitt nyhetsbrev!
Som digital student eksperimenterer jeg mye på egenhånd. Denne gangen tar jeg for meg E-post markedsføring. Legg gjerne igjen e-post adressen din og bidra til min læring.
Det jeg lærer, deler jeg selvfølgelig med dere her på bloggen.